Hockeywedstrijden in Valencia en Barcelona in 2025

Hockey in 2025: Wat te verwachten in Barcelona en Valencia

Boele Terpstra

3 oktober 2024

in

Blog

In 2025 staan er in Valencia en Barcelona weer een paar mooie (internationale) hockey wedstrijden en toernooien op het programma. Zo speelt het Spaanse Nationale elftal een wedstrijd in Valencia in het kader van de FIH pro league en is het Catalaanse team, Real Club de Polo, weer terug te vinden in de Euro Hockey League.

 

Valencia: Hoogtepunten in 2025

Valencia is de thuisbasis van het Spaanse nationale hockeyteam, dat in 2025 diverse grote wedstrijden speelt. Zij werken hun wedstrijden af in het Estadio Betero. Ook de Hockey masters  worden op dit complex gehouden.

 

  1. FIH Pro League – Spanje vs. Argentinië (7-8 juni 2025)
    Vier wedstrijden tussen de nationale teams, mannen en vrouwen, van Spanje en Argentinië in het kader van de FIH Pro League.
  2. Hockey Masters (23 mei – 1 juni & 20-29 juni 2025)
    Veteranenteams over-45 en over-50 strijden eind mei, gevolgd door de categorieën over-35 en over-40 in juni. Voor meer informatie en het programma kan gekeken worden op de website van Hockey Masters.

 

Hockeywedstrijden in Barcelona

  1. Derby van Barcelona – Real Club de Polo vs. FC Barcelona (12 april 2025)
    Een klassieker tussen de twee topclubs van de stad op het hoogste hockeyniveau van Spanje, genaamd de División de Honor A de hockey hierba.
  2. Euro Hockey League (EHL)
    Het mannenteam van Real Club de Polo doet mee aan de EHL, met mogelijke wedstrijden in Barcelona. Maar eerst zullen ze de KO16 ronde in Surbiton door moeten komen die gehouden wordt in het begin van oktober 2024.

 

Of je nu in Valencia of Barcelona bent, 2025 belooft een spannend hockeyjaar te worden!