Trainingskamp in Valencia en een wedstrijd spelen tegen Castellon CD

Boele Terpstra

10 mei 2024

in

Blog

Samenwerking tussen CD Castellon en Aventura Sportreizen

Aventura Sportreizen is verheugd om een ​​samenwerking aan te kondigen met de voetbalclub CD Castellon, waardoor unieke voetbalervaringen worden gecreëerd voor amateurteams. Als onderdeel van deze samenwerking organiseren we wedstrijden tegen het O19 of O21 team van de professionele club. Dit biedt de Nederlandse teams tijdens het trainingskamp de kans om zich te meten aan een betaalde voetbal organisatie uit Spanje en tegelijkertijd een onvergetelijke ervaring op te doen. Met deze samenwerking streven we ernaar om de Nederlandse teams tijdens het trainingskamp een unieke en uitdagende ervaring te bieden.

 

Het opwindende project van CD Castellon

CD Castellon is gevestigd in de stad Castellón de la Plana en heeft sinds 2022 een nieuwe eigenaar. De club heeft de ambitie om binnen 5 tot 10 jaar in de La Liga te spelen. Afgelopen zondag, 5 mei, behaalde de club een unieke prestatie door kampioen te worden in de 3e Liga. Dit betekent dat de club het volgende seizoen in de 2e Liga speelt, waar het de derby zal spelen tegen Levante UD. Naast dat de club veel ambitie heeft met het eerste elftal, heeft de jeugdopleiding ook een flinke boost gekregen. Inmiddels spelen alle jeugdteams op het hoogste niveau van regio Valencia en speelt de O19 en O21 in de competitie met de jeugdopleidingen van Valencia CF, Levante UD, Villarreal CF, Espanyol FC en FC Barcelona.

 

Wist je dat?

Sinds het seizoen 2023/2024 er een Nederlandse trainer aan het roer staat? Dick Schreuder is een zeer gewaardeerde trainer bij Castellón CD, waar hij de club weer naar succes heeft geleid na een lange tijd zonder.

 

Voorwaarde om oefenwedstrijden te spelen

Castellon CD heeft een aantal voorwaardes gesteld aan het spelen van oefenwedstrijden.

  • Oefenwedstrijd tegen Castellon CD O19: Een eerste selectie minimaal uitkomend op het 1e klasse niveau
  • Oefenwedstrijd tegen Castellon CD O21: Een eerste selectie minimaal uitkomende op het hoofdklasse niveau

 

Wedstrijden tussen FITC en de jeugdopleiding van CD Castellon

In februari 2024 organiseerden wij voor de eerste keer oefenwedstrijden met de club uit Castellón de la Plana. Een voetbalacademie uit Engeland kwam naar Valencia voor een voetbalreis en speelde wedstrijden tegen het O9 en O13 team van CD Castellon.